Zvuk-pokret-svijetlo

Ovom prilikom smo vam predstavili u Puli jedinstveni događaj kojim se povezuje zvuk, glazba, glas, pokret i vizualna umjetnost kojim bi se dočaralo ono što se samo može zamisliti.
Iz Australije nam dolazi umjetnik Brian Cusack, recitatorka Chiara Pavan zajedno s flautisticom Adrianom von Runic, koji će nam se predstaviti programom kojim slavimo Ljubav. Iz Poljske nam dolazi prof. dr. Malgorzata Chomicz koja će nam se predstaviti svojim jedinstvenim radovima u grafici i skulpturi.Iz Engleske i Hrvatske predstavlja nam  se Istra L Toner te iz Hrvatske Nina Dragan Belić, radovima u staklu.
Na programu su kompozicije Bacha na flauti uz Euritmički pokret i ples (izumio Rudolf Stainer zajedno s Marijom von Sivers početkom 20. stoljeća. Primarrno je to performans koji se primjenjuje u edukaciji u Waldorfskoj školi, kao i u antropomorfnoj medicini u terapeutske svrhe) popraćen stihovima Williama Shakespeare, P. B. Shelley i Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni. Vizualnim dijelom ‘svijetlo u umjetnosti’ predstavit će se umjetnička djela u staklu i grafici. 







0 komentari:

Objavi komentar